Restauratie
De Pieterman

  • Project:
  • Locatie:
  • Type::
  • Restauratie De Pieterman
  • Zwijndrecht
  • Renovatie / Restauratien

Restauratie
De Pieterman

De Pieterman, een kerk die teruggaat tot 1331, vormt de blikvanger van Zwijndrecht. Deze historische kerk heeft een unieke sfeer en een rijke geschiedenis. Het Pietermankerkje is het enige overgebleven gebouw van het dorp Heer Oudelands Ambacht. In 1924 onderging de kerk een renovatie, waarbij de achthoekige spits werd vervangen door een vierkante toren.

Binnenin de authentieke kerk zijn nog steeds prachtige historische elementen te bewonderen, zoals een houten preekstoel uit 1690, een doopvont uit de 15e eeuw, een pastoor- of priesterzerk uit 1520 en enkele grafzerken uit de 17e eeuw.

De restauratie van De Pieterman begon in augustus 2021 en is met succes afgerond. Tijdens dit project hebben we de kerk grondig aangepakt, inclusief schilderwerk en installaties. Zelfs in deze zeer traditionele omgeving hebben we de keuken en het toilet een moderne uitstraling weten te geven.

Daarnaast hebben we een antieke estrikken vloer aangeheeld, hersteld en opnieuw geplaatst. In onze eigen timmerfabriek hebben we op maat gemaakte radiatorbehuizingen vervaardigd, geschilderd en geïnstalleerd, wat het project een unieke mix van restauratie en modernisering heeft gemaakt.

In 1923 legde Cees Hoogvliet de basis als metselaar voor een eeuw vol vakmanschap en kwaliteit. Door de jaren heen vormden we niet alleen het stadsbeeld van Zwijndrecht, maar ook onze eigen weg.